Vrijgelaten verdachte weer opgepakt in moordzaak

De politie heeft een 41-jarige man opgepakt in de zaak rond de moord op een man in een flat in Maastricht. De Maastrichtenaar werd in juni ook al opgepakt, maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Er is nieuwe informatie bij de politie binnengekomen, waardoor de man toch weer in beeld kwam. Er zit nog een 21-jarige man vast, die hoofdverdachte is in de zaak.

De politie wil weinig over de moord vrijlaten. Buurtbewoners verklaarden eerder al tegen De Telegraaf dat het slachtoffer een bekende van de politie is, en dat het mogelijk om een afrekening in het criminele circuit gaat.

De politie heeft die geruchten niet bevestigd. De identiteit van het slachtoffer is bovendien nog niet vrijgegeven, en ook over de manier waarop de man om het leven is gekomen wordt niets losgelaten.

Het slachtoffer werd op 30 mei dood gevonden in een flat aan het Koningsplein in Maastricht. Hij was toen al enkele dagen vermist. Een dag nadat het lichaam werd gevonden, werden in Den Haag vijf verdachten opgepakt. Drie personen zijn na verhoor vrijgelaten. Later kwam ook een vrouw van 28 op vrije voeten. De 21-jarige hoofdverdachte zit dus nog altijd vast.