Vrijgesproken van moord, nu xtc-verdachte

Eén van de twee mannen die jarenlang ten onrechte vervolgd en zelfs veroordeeld werden voor de moord op stewardess Christel Ambrosius uit Putten is nu verdachte in een landelijk xtc-onderzoek. Dit najaar staat hij voor de rechtbank. Het betreft Herman du Bois. Dat schrijft De Telegraaf.


Vijftigduizend euro

Du Bois is verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor de productie van harddrugs. De Telegraaf had toegang tot het strafdossier. Dubois zou pillenmachines en grondstoffen hebben vervoerd, panden hebben gehuurd die werden gebruikt voor de productie van xtc en zo’n vijftigduizend euro hebben verdiend. Hoofdverdachte in het xtc-onderzoek is de Amsterdammer Yaron A. die al eerder werd veroordeeld voor de smokkel van ruim zes miljoen pillen naar Australie en de Verenigde Staten.

Nooit gerehabiliteerd

Du Bois was samen met Wilco Viets verdachte in de Puttense moordzaak. Beiden ontvingen na hun onterechte veroordelingen bijna een miljoen schadevergoeding. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops zegt dat zijn client na de vrijspraak van de Puttense moordzaak nooit echt gerehabiliteerd is. Hij solliciteerde tientallen keren maar werd nergens aangenomen. Volgens de advocaat is dat een algemeen probleem bij mensen die na een onterechte veroordeling proberen terug te keren in de maatschappij.