Vrijgesproken van ontucht maar mishandeld (UPDATE)

Een 39-jarige man uit Deurne is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van seksuele handelingen met een tienjarig meisje. Zijn advocaat zegt tegen Omroep Brabant dat de man de afgelopen maanden is mishandeld en gepest.

Terughoudendheid

De zaak draaide om de verklaring van een 10-jarig meisje met een verstandelijke beperking. De rechtbank heeft geconstateerd dat ze gevoelig is voor aandacht en dat haar verklaringen zwak zijn. Ze heeft pas over het vermeende misbruik verteld nadat haar moeder erover was begonnen. De verklaringen van het kind over de gebeurtenis waren zo beperkt dat de rechter er ‘met terughoudendheid’ naar heeft gekeken. Er was wel voldoende bewijs maar dat was niet overtuigend, schrijft de rechtbank in het vonnis.

Tegenstrijdige verhalen

De man werd ervan verdacht dat hij het meisje bij hem thuis seksueel betast zou hebben. De 10-jarige zou de man tegen haar wil bevredigd hebben. De man was een vriend van het gezin. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend. In het dossier zitten alleen de tegenstrijdige verhalen van het meisje en de verklaring van de verdachte. Verder is er geen bewijs. De rechtbank sprak de man vrij. Bij de politie zijn overigens vier zaken bekend waarbij het 10-jarig meisje in verband wordt gebracht met andere zaken waarin gesproken wordt over seksuele handelingen en seksueel misbruik met andere mannen.

Ruiten ingegooid

Raadsman Edzo Stevens zegt tegen Omroep Brabant dat zijn cliënt de afgelopen maanden meerdere malen is mishandeld en gepest vanwege de vermeende ontucht. ‘Zijn leven is verwoest’, zegt hij. Op gebouwen en tuinhuisjes in Deurne zijn leuzen geklad dat hij een ‘pedofiel’ zou zijn. Op Facebook is hij met naam en toenaam geschoffeerd. ‘Zijn ruiten werden de dag voor de zitting nog ingegooid’, vertelt de advocaat. Vanwege de pesterijen leefde de man een teruggetrokken bestaan. Stevens: ‘Hij woont als een soort kluizenaar. Wil met niemand meer contact. Hij heeft gekeken of hij weg kan uit Deurne, maar dit laat zijn financiële situatie niet toe. Omwonenden hebben gezegd dat “ze hem nog wel krijgen”. Ik vrees dat de pesterijen en mishandelingen nog door zullen gaan.’