Vrijlating in Rotterdamse moordzaak

In de zaak van de vermoorde Rotterdammer Jeffrey Macintosch is dinsdag ook de tweede verdachte in vrijheid gesteld. Het gaat om de partner (24) van het slachtoffer. Dat bleek dinsdag uit een zogenoemde pro formazitting in de rechtbank in Rotterdam. Het slachtoffer werd op zaterdag 7 september gevonden in een woning in Vlaardingen. Hij was doodgeschoten. Eerder werd al een andere verdachte vrijgelaten.

Door @Michael de Hoogh

De woning waar Jeffrey Macintosch werd gevonden was het huis van de partner van het slachtoffer. Zij (24) werd de avond van de vondst van haar partner gearresteerd in Schiedam, maar is dinsdag in vrijheid gesteld. Ook haar broer werd aangehouden.

Telefoongegevens

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de vrouw verantwoordelijk voor de dood van Jeffrey Macintosch, maar zij zegt zelf van niets te weten. Tim Vis, de advocaat van de verdachte, zegt dat uit onder meer telefoongegevens en forensisch onderzoek blijkt dat zijn cliënte op de dag dat het slachtoffer mogelijk om het leven is gebracht, niet in de woning aanwezig kon zijn.

Vrijheid

Omdat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn, heeft de rechtbank in Rotterdam de vrouw dinsdag in vrijheid gesteld. Het OM laat woensdag aan Crimesite weten dat het in appèl is gegaan tegen de beslissing van de rechtbank. Volgens advocaat Vis maakt het OM geen kans, ‘omdat het simpelweg niet volgens de wet is toegestaan’.

Broer

De broer van de vrouw is eerder ook aangehouden in deze zaak, maar werd al vrij vroeg door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Hij is nog wel verdachte in deze zaak.

Vuurwapen

Jeffrey Macintosch werd op zaterdag 7 september rond 18.30 uur gevonden in een woning aan de Nieuwe Kerkplaats in Vlaardingen. Het vuurwapen waarmee hij om het leven is gebracht, is nooit gevonden, zo blijkt uit het dossier. 

{youtube}_JvZueG10z0{/youtube}