Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak

Een 55-jarige man die ervan werd verdacht seks te hebben gehad met een minderjarig meisje, is vrijgesproken. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. De man moest voorkomen in de Valkenburgse zedenzaak, waar in totaal 29 mannen ervan worden verdacht tegen betaling seks te hebben gehad met een minderjarig meisje.

De man hoefde niet, zoals de andere verdachten, twee weken te wachten op zijn vonnis omdat zijn geestelijke toestand zo zwak is dat de rechtbank hem niet wilde laten wachten. Het OM besloot daarom al de eis aan te passen: in eerste instantie wilde het OM een jaar onvoorwaardelijke celstraf eisen, maar de officier van justitie maakte daar uiteindelijk een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk van.

Wel betaald, geen seks

De man was aanwezig in de rechtszaal. Toen zijn zaak werd behandeld, begon hij te huilen en zijn benen trilden. Hij zegt dat hij bij het meisje is geweest en haar heeft betaald, maar dat hij geen seks met haar heeft gehad. Zijn advocaat zegt dat hij geen seksuele opwinding voelde bij het meisje. Zijn advocaat vroeg daarom om vrijspraak, en de rechtbank ging daar in mee.

De hoofdverdachte in de zaak, de loverboy van het meisje, kreeg eerder al twee jaar celstraf.