Vrijspraak voor kampers in afpersingszaak

De rechtbank in Den Bosch vindt dat er te weinig bewijs is om Martien Reuvers en diens mede-verdachte Machiel M. te veroordelen voor afpersing in vereniging van een 57-jarige ondernemer uit Oss. Vrijdag veroordeelde de rechtbank R. alleen voor vuurwapenbezit.

Brandstichten

Het tweetal werd vrijgesproken van een serie beschuldigingen die verband zouden houden met chantage van de ondernemer, zoals het in brand steken van auto’s, het werpen van een explosief tegen de gevel van zijn woning en het brandstichten bij de hoogbejaarde ouders van de man. De officier van justitie eiste twee weken geleden veertien maanden cel tegen Reuvers en acht maanden tegen M..

Voor advocaat Jan-Hein Kuijpers kwam het vonnis niet als een verrassing: ‘Het was echt onzin. Ik zei al tegen de rechtbank dat de zaak vooral veel bla bla was.’

Kickbokser

Eerder had het Openbaar Ministerie al de aanklacht laten vallen dat Reuvers opdracht gaf tot de zware mishandeling van de Osse ondernemer, in maart vorig jaar. Een kickbokser uit Berghem kreeg hiervoor 3,5 jaar cel. Reuvers krijgt voor het bezit van een vuurwapen en dertig kogels 108 dagen cel, dat is de tijd die hij in voorlopige hechtenis doorbracht in verband met deze zaak. De twee waren al op vrije voeten gesteld.

Zie ook:

Martien Reuvers weer voor de rechter