Vrijspraak voor moord op Anthony Fernandes

Meraldo P. is in hoger beroep vrijgesproken voor de moord op rapper Anthony Fernandes (foto) in Rotterdam. De 22-jarige Fernandes, alias Toy, werd in mei 2012 doodgeschoten. Meraldo P. werd daarvoor veroordeeld tot 15 jaar cel, maar heeft altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben gehad. 

De rechtbank vond het belangrijkste bewijs tegen P. een afgeluisterd gesprek in de auto van de verdachte. Het Hof veegde dit bewijs van tafel. Getuigen verklaarden dat het afgeluisterde gesprek over een ander schietincident ging. Bovendien bevond de auto van Merald P. zich tijdens bovengenoemde gesprek niet in de nabijheid van het plaats delict, de plek waar Fernandes werd doodgeschoten.

Westkousdijk

Het Hof acht ook niet voldoende bewezen dat de Volkswagen Golf van P. zich tijdens de moord in de omgeving bevond van de Westkousdijk in Rotterdam-West, waar Fernandes werd vermoord.

Het Hof veroordeelde Merald P. wel voor heling en cocaïnehandel. Hij kreeg daarvoor zestien maanden cel. P. hoeft deze niet meer uit te zitten. P. moet ook nog een schadevergoeding betalen van bijna 11.000,– euro.

Eerdere berichten over de zaak Fernandes hier en hier.

De uitspraak van het Hof staat hier.