Vrijspraak voor moord Tjeukemeer

De 20-jarige Semih K. is door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken voor zijn aandeel in de zogenoemde Tjeukemeermoord op de 35-jarige Omar Kourrich (foto links) uit Amsterdam. Het hof vond verklaringen van een medeverdachte niet overtuigend en zag onvoldoende ander bewijs.

De rechtbank vond eerder het bewijs wel voldoende en veroordeelde Semih K. toen tot 8 jaar cel. Maar het hof veegt dit vonnis nu van tafel.

Sigarenwinkel

Het verbrande lichaam van Kourrich is in 2013 bij het Friese Tjeukemeer gevonden. Hij was in een sigarenwinkel in Amsterdam gedood door verscheidene mensen. Ze hadden Kourrich met een honkbalknuppel geslagen en hem vastgebonden met tape en draad. Semih K. was minderjarig. De rechtbank vond het delict dermate ernstig dat hij als volwassene was berecht.

Geen uitspraak

Hoofdverdachte in de zaak was Engin K., de vader van Semih K.. Hij stierf vorig jaar een natuurlijke dood in zijn cel. Hij zou met Kourrich een conflict hebben gehad over wiet. De rechtbank wil destijds geen uitspraak doen over zijn aandeel. Het is in Nederland onmogelijk doden te vervolgen. Semih K. legde een belastende verklaring af over zijn vader. Semih K. werd in 2015 nog beschoten in Amsterdam. De dader was spoorloos. K. raakte licht gewond.

Zie ook:

Het vonnis van de rechtbank en het arrest van het gerechtshof

Lees ook:

Zoon beschuldigt vader van Tjeukemeermoord