Vrijspraak moordzaak Metin Degmez

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag een 40-jarige man vrijgesproken van de moord op de Turk Metin Degmez (foto). Het lichaam van het 44-jarige slachtoffer werd op 10 januari 2013 in het pand van de Turkse vereniging NDV in Rotterdam aangetroffen. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het OM eiste 15 jaar celstraf.

Volgens de rechtbank bevat het dossier 'geen rechtstreeks bewijs op grond waarvan de verdachte als de schutter kan worden aangewezen'.

De vrouw van de 40-jarige verdachte zou een verhouding hebben gehad met de Turk Metin Degmez. De verdachte werd twee keer gearresteerd in deze zaak. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was de verdachte op de dag van de moord enige tijd alleen met het slachtoffer en heeft hij dus de tijd gehad hem te doden. Ook is hij in de nacht waarin het slachtoffer is gedood teruggegaan naar de vereniging om de telefoon van het slachtoffer, waarmee hij het contact met de echtgenote van de verdachte onderhield, weg te nemen.

Er zaten schotresten op de jas en spijkerbroek van de verdachte en er zijn schotresten gevonden op de kleding van het slachtoffer. Volgens de rechtbank zeggen die schotresten te weinig, want volgens deskundigen kunnen die op verschillende manier daar terecht zijn gekomen.

Lees ook:

Vermoorde Metin Degmez zat in wiethandel