Vrijspraak moordzaak Nathalie van Poelgeest

De 44-jarige man die ervan wordt verdacht Nathalie van Poelgeest te hebben doodgeschoten is door de rechtbank in Lelystad vrijgesproken van moord dan wel doodslag. Nathalie van Poelgeest (41) werd op 14 mei 2012 dood in haar woning in Lelystad gevonden. Het OM had twaalf jaar geëist.

De verdachte is tot twee keer toe aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Nathalie van Poelgeest. Volgens de rechtbank is het niet bewezen dat de 44-jarige verdachte haar heeft vermoord.

Justitie meldt dat er op camerabeelden te zien is dat de verdachte in de nacht van 11 op 12 mei 2012 – twee dagen voordat Nathalie werd gevonden – bij de woning van het slachtoffer is geweest. Ook zou de 44-jarige man kort na het feit tegen familie hebben gezegd dat hij betrokken was bij de dood van Nathalie.

De verdachte en het slachtoffer hebben een relatie met elkaar gehad die enige tijd voor de dood van Nathalie was beëindigd. Tijdens het onderzoek en de zittingen heeft de verdachte niets over de zaak gezegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat de verdachte 12 jaar achter de tralies zou verdwijnen. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs tegen hem.

Lees ook:

Eis: 12 jaar voor dood Nathalie van Poelgeest

Verdachte moord Nathalie weer vast