Vrijspraak voor ontvoeren drugshandelaar

De 31-jarige Ali N. is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het ontvoeren van drugshandelaar Latif O. uit Tilburg. O. werd ontvoerd naar een woning in Nieuw-Beerta, Groningen, vanwege een grote partij drugs die verloren was gegaan. Eerder werd Ali N. ook al vrijgesproken voor betrokkenheid bij de liquidatie van Willem Endstra. 

N. heeft tijdens de zittingen steeds ontkend iets met de ontvoering te maken te hebben gehad. Wel erkende hij dat hij 150.000 euro had geëist bij O. ter genoegdoening voor de misgelopen drugsdeal. Volgens Ali N. was de ontvoering van de Turkse Latif O. in scene gezet, omdat de vrouw van O. niet mocht weten dat hij in de drughandel verzeild was geraakt.

Kanker

O. had eerder tegenover de politie warrige en tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Omdat hij inmiddels terminale kanker heeft en naar Turkije is verhuisd, kon hij niet meer door de rechtbank worden gehoord. De rechtbank vond daarom dat de verklaringen van O. niet als bewijs gebruikt konden worden.

Scorpion

Wel krijgt Ali N. een klein jaar celstraf, omdat er in augustus 2014 in zijn auto een machinepistool van het merk Scorpion in zijn auto werd gevonden. Hij hoeft niet daadwerkelijk de cel meer in, omdat zijn voorarrest net zo lang heeft geduurd als de nu opgelegde straf.

Meer te lezen bij het Parool.