Vrijspraak in showbizz-moordzaak

De man die is is veroordeeld voor de moord in 1984 op de Hilversumse platenproducer Bart van der Laar is in hoger beroep vrijgesproken. Dat heeft het Haagse gerechtshof vanmiddag bekendgemaakt. Martien Hunnik was eerder veroordeeld tot twee jaar cel en tbs.

Onbetrouwbaar

Vorig jaar besloot de Hoge Raad dat de zaak moest worden heropend. In de zaak was gebleken dat Hunnik zelf onbetrouwbaar was. Hij heeft de neiging de waarheid te verdraaien en te verfraaien en dat hij zelfs complete verhalen verzon. Als die omstandigheid tijdens de behandeling van de zaak bekend was geweest, was Hunnik zeer waarschijnlijk vrijgesproken, concludeerde de Hoge Raad.

Verpleger

Het gerechtshof vindt dat de bekentenis die Hunnik ooit aflegde onbetrouwbaar is en dat mede daardoor substantieel bewijs voor de moord ontbreekt. Van de Laar artiesten en bands als Babe, LUV’, Corry Konings en Lenny Kuhr. Op 10 november 1981 is hij door zijn huisgenoot en secretaresse gevonden in de keuken van zijn woning in Hilversum. Hij was doodgeschoten. De toen 23-jarige Martien Hunnik was een verpleger die als prostitué actief had gewerkt en seks had gehad met Van der Laar.

Zie ook:

OM wil vrijspraak voor showbizzmoord

Geen duidelijkheid over achtergehouden rapport

‘OM liet ontlastend rapport liggen’