Vrijspraak voor dodelijke ripdeal

Zeven Bulgaarse en Marokkaanse verdachten zijn vrijgesproken van het doodschieten van de 37-jarige Ulas Iskar (foto). Het slachtoffer werd op 16 februari 2016 in een woning aan de Burgemeester van Gilshof in Ossendrecht doodgeschoten. Het OM had tegen de groep verdachten straffen geëist van 2 tot 8 jaar cel.

De verdachten waren na een tip van een wietknipster  met 3 auto’s vanuit Rotterdam naar Ossendrecht gereden en forceerden zich een toegang tot de woning om wiet te stelen. In het huis stuitten ze onverwachts op de Turk Iskar. Die werd vervolgens door zijn hoofd geschoten.

Najim Echargui

Volgens de rechtbank in Breda kan niet worden vastgesteld wie de dodelijke kogel heeft afgevuurd. Mogelijk is dat Najim Echargui uit Nijmegen geweest, zo stellen de rechters. Zijn dna werd aangetroffen op de plaats delict in Ossendrecht. Echargui werd enkele maanden na de fatale ripdeal zelf doodgeschoten in een café in Nijmegen. De rechtbank kan ook niet vaststellen dat verdachten wisten dat iemand van de groep overvallers een wapen mee had genomen. Volgens de rechtbank kunnen zij daarom niet verantwoordelijk worden gehouden voor het doodschieten van Iskar.

Inbraak

De Marokkaanse en Bulgaarse criminelen kregen wel 7 tot 12 maanden celstraf opgelegd voor poging tot inbraak.

Lees hier het vonnis.

Hier een eerder bericht over de zaak: Vervolg rechtszaak dodelijke ripdeal Ossendrecht.