Vrijspraak voor liquidatiezaak Kerkrade

De rechtbank in Den Bosch heeft twee verdachten vrijgesproken voor de moord en poging tot moord op twee Chinese mannen in Kerkrade op 11 april 2004. Wel worden de verdachten gevangenisstraffen van drie en negen maanden opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie. Deze straffen hebben ze in voorarrest al uitgezeten.

In 2013 is het onderzoek naar de moord op de twee Chinese mannen heropend, omdat eerder onderzoek onvolledig was geweest. De rechtbank is inmiddels tot de conclusie gekomen dat beide verdachten de betrokkenheid bij de moord dan wel doodslag niet bewezen kan worden.

Val

De rechtbank vindt het wel aannemelijk dat de verdachten betrokken zijn geweest bij het naar buiten lokken van beide slachtoffers (daar werden ze neergeschoten). Alleen is er geen bewijs gevonden dat dit is gebeurd met de vooropgezette bedoeling om de mannen toen en daar van het leven te beroven.In een reactie laat de advocaat van de verdachten, Frank van Ardenne weten: ‘De zaak gaat bijna 10 jaar na aanhouding uit als een nachtkaars.’

Lees ook:

Raptus-zaak eindelijk afgerond