Vrijspraak voor maffiamoorden in Duisburg

De rechtbank in Reggio di Calabria heeft in hoger beroep Sebastiano Nirta vrijgesproken voor zijn betrokkenheid bij de zesvoudige moord in Duisburg in 2007. Nirta was voor de rechtbank tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hij moet nu wel twaalf jaar de cel in vanwege lidmaatschap van de maffia.

Nirta is de tweede verdachte die voor de rechtbank levenslang kreeg, en wordt vrijgesproken in hoger beroep. Ook de andere verdachte moest de cel in omdat hij lid zou zijn van de maffia.

Schutter gepakt in Diemen

In 2012 werden ruim zestig kogels afgevoerd bij een pizzeria in Duisburg. Daarbij vielen zes doden. De moordpartij vloeide voort uit een jarenlange vete tussen verschillende families uit het Calabrese dorpje San Luca, de Nirta-Strangio en de Pelle-Vottari-Romeo. De vete tussen de families bekoelde tussen 2000 en 2006, maar laaide weer op toen Maria Strangio, de vrouw van een van de leiders van de Nirta-Strangio familie, eind 2006 werd vermoord.

In 2009 werd Giovanni Strangio in Diemen opgepakt omdat hij een van de schutters zou zijn. Ook hij is tot levenslang veroordeeld.