Vrijspraak in schietpartij glazenwassers

De 32-jarige Hagenaar die verdacht werd van poging tot doodslag na een schietpartij in Den Haag is vrijdag door de rechtbank in vrijgesproken. Eerder was hij al op vrije voeten gesteld. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf tussen twee groepen glazenwassers. 

Op de avond van 11 november vorig jaar was het in café Het Schuurtje aan de Haagse Leyweg tot een confrontatie gekomen tussen twee groepen mannen. Oorzaak van de knokpartij was een conflict tussen groepen glazenwassers over werkterrein in Den Haag. Er zou een groep mannen uit Scheveningen ruzie hebben gemaakt met andere bezoekers van het café.

In het café werd een flinke ravage aangericht. Tijdens de vechtpartij zou de 32-jarige verdachte uit de “Haagse” groep naar zijn auto zijn gelopen en daar een pistool uit hebben gepakt. Vervolgens zou door hem op de “Scheveningers” zijn geschoten. Daarbij zou iemand zijn geraakt maar de politie heeft niet kunnen vaststellen wie het slachtoffer is.

Advocaat van de verdachte, Michel van Stratum: ‘De politie heeft eigenlijk niet goed kunnen vaststellen wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld of er nog meer geschoten is. Er is in ieder geval door niemand aangifte gedaan.’

De vrijgesproken verdachte is de enige die voor de rechter is gebracht. 

In een onderzoek naar leden van de MC Satudarah zou ook informatie naar voren komen over personen die betrokken waren bij de vechtpartij aan de Leyweg, zo meldde indertijd een goed ingevoerde bron. 

Er zijn in Den Haag al veel langer spanningen tussen verschillende groepen glazenwassers.