Vrijspraken en 12 jaar voor dodelijke rip

De rechtbank Rotterdam heeft Tijan S. veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodschieten van Ingomar Yildirim (24, foto) op 3 mei 2017 in de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid. Die had met één van de verdachten daar afgesproken in een kelderbox.

Afgezet

Hij zou aan hem een vuurwapen verkopen maar eenmaal in de kelderbox liep het fout. De koop liep uit op een beroving. Er werden in de kelderbox meerdere kogels afgevuurd waarvan er één het slachtoffer dodelijk verwondde. Yildirim werd met een auto bij de ingang van het Ikazia-ziekenhuis afgezet en is daar overleden.

Doodslag en poging doodslag

De rechtbank acht bewezen dat Tijan S. de kogel afvuurde waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen. Hij wordt veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat enkele weken later enkele vuurwapens bij hem zijn aangetroffen. Verdachte Clayton D. heeft na de schietpartij in de kelderbox even later op straat ook richting het slachtoffer geschoten maar hem niet geraakt. De rechtbank ziet dit als een poging doodslag en legt een gevangenisstraf op van vijf jaar.

Van twee andere verdachten is niet komen vast te staan dat ze betrokken zijn geweest bij de ripdeal. Zij zijn door de rechtbank vrijgesproken.

Zie ook:

Nog twee verdachten wilde schietpartij vast

1 verdachte moord Yildirim op vrije voeten

‘Rotterdammer doodgeschoten om ripdeal’