Vrijspraken in liquidatiezaak Karaman

De rechtbank Den Bosch heeft een 38-jarige man uit Utrecht en de 50-jarige Seref C. uit Amsterdam vrijgesproken van de moord op garagehouder Karaman uit Valkenswaard. De rechtbank heeft de 38-jarige man wel veroordeeld voor het bezit van 15.000 xtc-pillen en C. voor brandstichting.

Een jaar cel

De twee krijgen respectievelijk 20 maanden en 1 jaar gevangenisstraf. In december 2014 werd de 33-jarige Karaman in zijn bedrijf in Valkenswaard doodgeschoten. Volgens het Openbaar Ministerie is de 50-jarige verdachte de schutter geweest en was de 38-jarige verdachte ook betrokken bij de moord.

Niet te herkennen

De fatale schietpartij is door een beveiligingscamera vastgelegd, maar de schutter is hierop niet te herkennen, vindt de rechtbank. Ook zijn er geen getuigen die de schutter en/of de auto hebben gezien waarin hij zich verplaatste. De rechtbank kan daarom niet anders dan oordelen dat er onvoldoende bewijs is dat één van deze mannen het slachtoffer heeft doodgeschoten. De rechtbank gaat er wel vanuit dat de mannen op enige wijze betrokken zijn bij de moord, maar dat is niet op die manier ten laste gelegd.

Voorverkenningen

Uit de bewijzen blijkt namelijk dat zij zogenaamde voorverkenningen hebben uitgevoerd. Ook is de oudste verdachte in contact geweest met de gebruikte kogelpatronen (zijn dna werd hierop aangetroffen) en heeft hij ruim 2 weken na de moord de vluchtauto in brand gestoken.
Xtc-bezit en brandstichting. De rechtbank acht dus wel bewezen dat de 50-jarige man in januari de vluchtauto van de schutter in brand stak en veroordeelt hem daarvoor. De 38-jarige verdachte werd veroordeeld voor het bezit van ongeveer 15.000 xtc-pillen die de politie aantrof bij zijn aanhouding in november vorig jaar.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf meegewogen dat de uitgebrande auto als vluchtauto is gebruikt bij de moord in Valkenswaard. De rechtbank beschouwt de brandstichting als een poging om sporen uit te wissen die tot de schutter konden leiden. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan.

De laatste berichten over de zaak:

Forse straffen geëist voor liquidatie Karaman

‘Seref C. verdacht van dubbele moord Amsterdam’

Discussie over ‘alibi’ verdachte moord Karaman

‘Undercoveragenten bedreigden jonge moeder’

Twee arrestaties in moord Valkenswaard (UPDATE)