Vrouw beroofde zeker 400 bejaarden

De politie heeft eind juli in het Twentse Delden een 31-jarige vrouw opgepakt. Zij heeft bekend tussen de 400 en 500 diefstallen te hebben gepleegd door heel Nederland. De vrouw ging te werk in bejaardenhuizen waar ze met een smoes op de kamer van de bewoonsters binnen wist te dringen en daar haar slag sloeg.

(Foto: Politie)

Werkwijze

Ze reisde door het hele land en wisselde veel van bejaardenhuizen. Daarnaast veranderde ze ook vaak van haarkleur en haardracht. Ze koos vooral toe te slaan bij oudere bejaardenhuizen. De moderne woon-zorgcomplexen zijn namelijk beter beveiligd en liet ze zodoende links liggen. Uit onderzoek blijkt dat ze vaak op dinsdag en zondag tussen 12.00 en 14.00 toesloeg. Dan is het lunchtijd en is het over het algemeen vrij rustig in de tehuizen.

Om binnen te komen deed ze zich voor als bezoekster en als ze bij bewoners aanklopte deed ze zich voor als medewerkster. Ze bleek altijd wel een goede smoes paraat te hebben als iemand haar aansprak. Ze heeft alleen maar aangeklopt bij bejaarde dames en heeft vermoedelijk nooit een man bestolen.

Tegen de lamp

In een verpleeghuis in het Twentse Delden liep ze eind juli na een insluiping in een verpleeghuis tegen de lamp. In het huis van de vrouw bleken honderden sieraden te liggen, die bij zo’n 400 a 500 eerdere roven zijn buitgemaakt. De politie onderzoekt misdrijven die de laatste twee jaar zijn gepleegd maar het vermoeden bestaat dat zij al veel langer actief is geweest.

De politie zoekt eigenaren van de gestolen sieraden en heeft foto's online gezet van de aangetroffen sieraden.