Politie zoekt getuigen moord Amsterdam-ZO (UPDATE)

De vrouw die donderdagochtend is beschoten en overleden, bij het Maldenhof in Amsterdam-Gaasperdam, in Zuidoost, is de 28-jarige Rosleny Magdalena, zo meldt de politie. Het slachtoffer woonde in Amsterdam-Zuidoost en is moeder van een zesjarig kind. Ze is geen bekende van de politie.

Dochtertje

Tijdens de sectie op het stoffelijk overschot van Magdalena is vast komen te staan dat door het schieten meerdere vitale organen zijn geraakt. Door die verwondingen is zij komen te overlijden.
Het rechercheteam dat het onderzoek doet naar aanleiding van de dood van de 28-jarige vrouw is nog naarstig op zoek naar getuigen, mensen die donderdagochtend mogelijk iets bijzonders hebben gezien op of in de omgeving van het Maldenhof, het Gaasperdammerpad en het Reigersbospad. Verder willen de rechercheurs weten of iemand iets bijzonders is opgevallen toen Magdalena haar 6-jarige dochtertje wegbracht naar een school aan het Holendrechtplein. Misschien heeft iemand gezien dat de vrouw gevolgd werd toen ze van school wegfietste in de richting van het Maldenhof.

Melding

Om even voor 08.30 kwam er bij de meldkamer een bericht binnen dat een gewonde vrouw lag op een fietsersbrug in het verlengde van het Gaasperdammerpad. Toen hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat zij zwaargewond was.

Ook kwamen er toen meldingen binnen dat er in deze buurt geschoten zou zijn. De vrouw is nog gereanimeerd, maar ter plekke overleden. Nader onderzoek aan haar verwondingen moet uitwijzen of zij slachtoffer is geworden van een schietincident of toch op andere wijze om het leven is gekomen. De forensische recherche doet uitgebreid onderzoek op de plek waar zij werd aangetroffen. Ook speurhonden en de politiehelikopter zijn ingezet om de omgeving af te speuren naar mogelijke daders.