Doden bij steekpartijen in Rotterdam en Amsterdam (UPDATE2)

Bij een steekincident aan de Homerusstraat in Rotterdam-Zuid is dinsdagavond rond 20.15 een 49-jarige vrouw om het leven gekomen. Er is een man aangehouden in de zaak. In Amsterdam is een slachtoffer van een steekpartij eerder op de dinsdag vannacht aan zijn verwondingen overleden.

Ter plaatse

De politie heeft grootscheeps gezocht naar de man die op de vrouw instak maar er is niemand aangehouden. In de ochtend heeft een 51-jarige man zich gemeld bij de politie. Het zou gaan om de ex-partner van de vrouw. Haar vier kleinkinderen waren getuige van het geweld. De dochter van het slachtoffer sloeg alarm.

Toen hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat het slachtoffer direct moest worden gereanimeerd. Een spoedtransport om de vrouw naar het ziekenhuis te brengen dat klaar stond bleek niet meer nodig. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Getuigen gaven een indicatie over het uiterlijk van de dader. Via Burgernet is een signalement verspreid en er is op verschillende lokaties gezocht naar de man.

De politie zegt ervan uit te gaan dat de achtergrond van het incident in de relationele sfeer ligt.

Plein ’40-’45

Dinsdagmiddag was er een steekpartij op Plein ’40-’45 in Amsterdam-Slotermeer. Volgens getuigen ging aan de steekpartij een ruzie tussen twee mannen vooraf. Volgens AT5 zeggen getuigen dat de twee in de buurt woonden en al eerder ruzie hadden gehad.

Een 22-jarige man werd in zijn buik gestoken en verloor veel bloed. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij aan zijn verwondingen bezweken.

Korte tijd na de steekpartij is verdachte opgepakt. Het is een 33-jarige Amsterdammer. Het onderzoek loopt nog. De politie vraagt getuigen zich te melden.