Vrouw in Heerlen ontvoerd en urenlang gegijzeld vanwege drugsruzie

Een man uit Heerlen is op 30 april opgepakt op verdenking van ontvoering, gijzeling, zware mishandeling, diefstal met geweld en bedreiging van een vrouw in zijn woonplaats. Het motief van de ontvoering was een conflict in het drugsmilieu. Dat schrijft website ZO-NWS.

(Foto uit archief)

De ontvoering vond plaats op 9 februari 2021. Verdachte M. G. ontvoerde de vrouw, waarna hij haar urenlang gijzelde, toetakelde en met de dood bedreigde. Het Heerlense slachtoffer vreesde urenlang voor haar leven.

Uit vertrouwelijke informatie van de recherche waarover ZO-NWS beschikt, gebruikte G. dit als pressiemiddel om achter de verblijfplaats van de partner van de vrouw te komen. Hiermee had hij een hooglopende ruzie over drugs.

De zaak kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht toen de vrouw, na haar vrijlating in verband met de gijzeling, aangifte deed. De recherche startte daarop een onderzoek, maar de verdachte bleef een poos spoorloos. Hij werd uiteindelijk op 30 april opgepakt en zit sindsdien vast in volledige beperkingen.

Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.