Vrouw meegesleurd door auto na roof mobiel (UPDATE)

Vorige week heeft in Amsterdam een vrouw ernstige verwondingen opgelopen nadat ze bij een beroving werd meegesleurd door een auto. Een inzittende van een auto griste haar telefoon uit haar hand terwijl de bestuurder gas gaf.

Drie jongens

Volgens de politie gebeurde het incident op de Andreas Schelfhoutstraat nabij het Surinameplein in Amsterdam-Oudwest in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september. Het slachtoffer was een 37-jarige vrouw die rond 00.30 over straat liep toen ze werd aangesproken door drie jongens in een grote zwarte personenauto.

Afstandje

De man die op de bijrijdersplaats voorin zat vroeg de vrouw de weg naar een adres in de Amsterdam-Zuidoost. Hij zei eerst dat ze verdwaald waren en stelde de vraag of ze met haar telefoon even konden bellen. De vrouw vertrouwde het niet en zocht het adres op in haar telefoon en liet dat van een afstandje zien aan de jongen.

Over haar voet

Op het moment dat ze de route op haar telefoon liet zien, griste een van de passagiers de telefoon uit haar handen. Direct gaf de bestuurder gas. Het slachtoffer hield de telefoon en het portier van de auto vast en werd ze meegesleurd. Het slachtoffer laat aan Crimesite weten dat de auto vervolgens over haar voet reed. Doordat ze over straat werd meegesleept liep ze diepe vleeswonden op aan haar been.

Ze is op straat door een voorbijganger gevonden die de politie en ambulance belde.

Volgens de politie zijn de mannen in de personenauto vanaf de Haarlemmermeerstraat in de richting van de Cornelis Lelylaan en de Ring A10 gereden.

De vrouw heeft uitgebreid aangifte gedaan en signalementen van de daders en auto beschreven. De politie zegt de zaak in onderzoek te hebben.