Vrouw met 85 mille in broodtrommel

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagmiddag op Schiphol een 55-jarige vrouw en haar 27-jarige dochter, beiden uit Noordwijk, aangehouden op verdenking van witwassen. De 57-jarige moeder had een broodtrommel bij waar 85.000 euro in zat. De vrouw werd gepakt tijdens een preventieve controle.

(Foto: marechaussee)

De 57-jarige Noordwijkse werd door de marechaussee gecontroleerd terwijl ze in de auto zat. De koninklijke marechaussee was bezig met een preventieve fouilleer actie op Schiphol.

Volgens de verdachte had ze een tas met sieraden voor haar dochter bij. De 27-jarige dochter zou met een vlucht uit Zuid-Amerika arriveren. In de tas werden drie dure horloges en een broodtrommel vol met biljetten van vijftig euro aangetroffen. Het bleek later om 85.000 euro te gaan. 

Omdat beide vrouwen geen goede verklaring hadden voor het geld, zijn ze aangehouden op verdenking van witwassen. Later in de middag heeft de marechaussee ook de schoonzoon van de 57-jarige vrouw aangehouden in zijn woning. Ook hij is verdachte. De man zou samen met de 27-jarige met het vliegtuig uit Zuid-Amerika zijn aangekomen, maar was in eerste instantie niet te vinden op de luchthaven.