Vrouw moet pinnen onder dreiging pistool

Hoofdcommissaris Welten van Amsterdam maakt vandaag bekend dat er dit jaar ruim honderd overvallen minder zijn gepleegd in de stad. AT5 maakt vandaag bekend dat op Oudejaarsavond een jonge vrouw onder bedreiging van een pistool geld heeft moeten pinnen. Toen de vrouw op het Amstelplein rond 18.30 wilde gaan pinnen dook plotseling een gewapende man op die haar dwong het maximale bedrag van 250 uit de automaat te halen. Een woordvoerder laat AT5 weten dat de beroving is vastgelegd door beveiligingscamera’s. Maar, in het algemeen zijn er minder overvallen in de stad, volgens Welten.

 

 Volgens Welten komt dat doordat de politie het afgelopen jaar veel aandacht heeft besteed aan het tegengaan van overvalcriminaliteit. De gemeente spreekt zelfs van een doorbraak.

Andere vormen van criminaliteit stegen het afgelopen jaar wel. Woninginbraken zijn bijvoorbeeld met acht procent gestegen. Er zijn ook veel meer fietsen en brommers gestolen. Dat komt volgens Welten doordat de politie zich meer heeft gericht op overvallen en dus minder aandacht heeft voor andere delicten.

Het komend jaar wil Welten de veelplegers gaan aanpakken.

Zie AT5.