Vrouw neemt kind mee naar overval

Een vrouw in New York heeft zaterdag tijdens het beroven van een bank haar dochtertje in de taxi meegenomen, waarmee ze de overval pleegde. Dat bleek nadat de politie de taxi snel wist te achterhalen.

Geld

De 28-jarige vrouw liep op zaterdag na het middaguur een bank in Long Island binnen, waar ze de baliemedewerker een briefje overhandigde waarin ze geld eiste. De medewerker van de Chase-bank zag zich gedwongen aan dat verzoek te voldoen, waarna de vrouw ervandoor ging in een taxi die buiten stond te wachten. Dit schrijven Amerikaanse nieuwsmedia.

Kind

Een politieman uit het district in New York waar de overval plaatsvond, reageerde snel genoeg om de taxi nog te kunnen achterhalen. Toen bleek dat de vrouw haar 6-jarige dochter had meegenomen in de taxi waarmee ze haar misdaad pleegde.

Bij familie

De vrouw is naast het plegen van een overval, ook aangehouden voor het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Ze zit vast in de cel en is zondag voor de rechter gebracht. Het kind is bij familie ondergebracht door de kinderbescherming.

Niet de eerste keer

Opmerkelijk genoeg was het niet de eerste keer dat een overval als deze plaatsvond in New York. Vorige week nog overviel een vrouw ook al een bank op Long Island, terwijl ze haar 10-jarige kind in de auto had achtergelaten tijdens de misdaad.