Vrouw neergeschoten in Amsterdam-Zuid (VIDEO)

In de Amsterdamse Rivierenbuurt is een jonge vrouw neergeschoten bij dezelfde woning waar enige weken geleden een handgranaat ontplofte. De politie heeft een deel van het IJsselplein afgezet. Een getuige zegt tegen Crimesite dat de schietpartij gebeurde rond 08.30.

Drie schoten

‘Ik hoorde drie schoten en toen een vrouw gillen. Het was geen Kalashnikov’, aldus de getuige die zegt niets van de schutter te hebben gezien. De schutter heeft waarschijnlijk aangebeld bij de woning. Aan AT5 zei de vader van het slachtoffer dat hij boven lag te slapen toen hij schoten hoorde. Hij laat weten niet te hebben gezien wie er op zijn dochter heeft geschoten. Het slachtoffer is in de deuropening of voor haar deur neergeschoten. Volgens de politie verklaarden getuigen over een jonge man met een zwarte jas met capuchon, een grijze capuchontrui en een grijze muts.

Ziekenhuis

Een getuige zegt tegen Crimesite dat de vrouw is afgevoerd naar het ziekenhuis met verwondingen aan haar hand en haar bovenbeen. In drie woningen bij elkaar aan het IJsselplein wonen leden van dezelfde familie, van Marokkaanse komaf.

In de nacht van 9 mei ontplofte voor deze zelfde woningen een handgranaat. Daarbij raakte niemand gewond.