Vrouw opnieuw aangehouden in Helderse moordzaak

De politie zegt dat dinsdag in Den Helder een 43-jarige vrouw uit Den Helder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Eddy Overmulder (44). Die werd op 16 september 2016 in Den Helder doodgestoken gevonden.

Water

Zijn lichaam werd die dag rond 22.45 langs de kant van het water aan de Cornelis Gerritsz Geusstraat in Den Helder aangetroffen. Hij had diverse steekwonden. Het slachtoffer liet die bewuste avond zijn hond uit, een zwarte Mechelse herder. De hond wachtte naast zijn baasje, niemand had hem horen blaffen. Het vermoeden was dat de dader één of meerdere bekenden zijn geweest.

Vrijwel direct na het overlijden van Overmulder werd de nu 43-jarige vrouw ook al aangehouden. Uiteindelijk werd zij toen weer op vrije voeten gesteld.

Nieuwe informatie

Na meer dan twee jaar onderzoek heeft de politie haar op basis van nieuwe recente informatie opnieuw aangehouden. De verdachte is ingesloten voor verhoor en zit in alle beperkingen. Dat betekent dat politie en Openbaar Ministerie op dit moment niet meer informatie kunnen delen.

De politie heeft op een eerder moment laten weten er zeker van te zijn dat er meerdere mensen moeten zijn die weten wat de toedracht van de moord of doodslag is geweest.