Vrouw vermoordt dochtertje in België

Een 40-jarige moeder uit het Belgische dorp Châtelet, vlakbij Charleroi, heeft haar 4-jarige dochter gewurgd. Daarna sneed zij het lichaam van haar dochter in stukken en stopte deze in zakjes in de diepvriezer in haar huis. Dat heeft het parket van Charleroi woensdag bekendgemaakt. Maandag gaf de moeder haar dochter als vermist op.

 

Het meisje, dat zondagmiddag voor het laatst was gezien door buren, zou tijdens het winkelen verdwenen zijn uit haar auto, zo verklaarde de moeder eerder. Later zei ze dat ze haar dochter op school had afgezet en dat het meisje daar verdwenen was. Deze tegenstrijdige verklaringen leidden tot de arrestatie en het verhoor van de vrouw.

De politie vond uiteindelijk bebloede kleding van de moeder in de wasmachine. Toen de agenten de vrouw hiermee confronteerden gaf zij toe haar dochter omgebracht te hebben. Waarom de moeder haar kind doodde is nog niet bekend.

De politie zocht al eerder in het huis naar het meisje en keek daarbij ook in de vriezer. Ze merkten het lichaam niet op, omdat de zakjes met het versneden lichaam verstopt lagen achter andere spullen.