Vrouw uitgeleverd voor moordzaak Hoogeveen

De 47-jarige Hala E. is door de Britse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland, zo meldt het Openbaar Ministerie. De vrouw is verdachte in de zaak van de moord op Marcel Hoogerbrugge (foto). De 49-jarige Hoogerbrugge werd in december 2017 in zijn woning in Hoogeveen met veel geweld om het leven gebracht.

Hala E. werd vorig jaar augustus opgepakt in Londen. Ze had zich tegen de uitlevering naar Nederland verzet. E. woonde eerder in Hoogeveen en was een bekende van het slachtoffer.

Arabische supermarkt

De 47-jarige vrouw is geboren in Soedan, woonde enige tijd in Egypte en belandde als vluchteling samen met haar zoontje in Hoogeveen. Daar dreef ze enige tijd een Arabische supermarkt. Op een gegeven moment is de vrouw naar Londen verhuisd. Ook na haar vertrek naar Groot-Brittannië bezocht E. nog regelmatig haar oude kennissen in Hoogeveen, waaronder ook Marcel Hoogerbrugge.

De politie heeft lange tijd geworsteld met het onderzoek naar de moord op Hoogerbrugge. Omdat er geen braaksporen in de woning van het slachtoffer waren, ging de politie er vanuit dat hij door een bekende om het leven was gebracht. Ook werd er gezocht in de homo scene. Welke sporen uiteindelijk naar Hala E. hebben geleid is niet duidelijk.