Vrouw van “El Chapo” post foto’s op Instagram (VIDEO)

Terwijl haar man zucht in een Amerikaanse gevangenis, post Emma Coronel Aispuro, vrouw van de beruchte Joaquín “El Chapo” Guzmán, vooral roze foto’s op Instagram van een extravagant feest. De reacties op de sociale media zijn gemengd. Tienduizenden likes, maar ook venijnige reacties op de foto’s en filmpjes. 

Zo schrijft iemand in het Spaans onder een van de posts: ‘Je weet dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de talloze doden en martelingen, toch?’ De lokatie van de posts: Culiacán, de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Sinaloa.

14 miljard

Volgens Amerikaanse media hebben de posts van de vrouw van “El Chapo” ook tot frustraties geleid bij de Amerikaanse autoriteiten. Die proberen al tijden lang tevergeefs beslag te leggen op een deel van het vermogen van de voormalig leider van het Sinaloa-kartel, dat wordt geschat op zo’n 14 miljard dollar.

Roze

Emma Coronel Aispuro (foto hieronder), 32 jaar jonger dan haar man, gaf het peperdure feestje ter gelegenheid van de zevende verjaardag van de tweeling die ze samen met “El Chapo” kreeg. Omdat het meisjes zijn, was alles op het feest in roze: roze bloemen, roze taarten, hagen van roze ballonnen. Verder ook veel Barbies, sommige levensgroot. (Tekst loopt door onder foto.)

 

Tot de tanden bewapende beveiligers

Coronel en Guzman hebben elkaar in Sinaloa leren kennen. Op 17-jarige leeftijd kondigde Coronel aan dat ze ging trouwen. Ze deed dat tijdens een feest dat ze in januari 2007 had georganiseerd omdat ze mee deed aan een lokale beauty contest. Ook Guzman was tijdens dat feestje aanwezig. Hij landde met een privé jet op een plaatselijk vliegveld en werd bewaakt door tientallen tot de tanden bewapende beveiligers. De volgende ochtend was hij al weer vertrokken. Coronel won de miss wedstrijd en trouwde op haar achttiende verjaardag met “El Chapo”. ‘Ik viel voor hem door de manier waarop hij met me praatte en hoe hij me behandelde. We begonnen als vrienden, maar dat werd gaandeweg meer’ zei ze in een zeldzaam interview dat ze gaf aan de L.A. Times.

Hieronder een filmpje dat Coronel zelf maakte van het feestje.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#barbiestyle ??

Een bericht gedeeld door Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela) op