Vrouw verdachte getapt na Opsporing Verzocht

De vrouw en dochter van een verdachte van de vergismoord op Djordy Latumahina werden afgeluisterd op de avond dat Opsporing Verzocht beelden toonde van de vluchtende uitvoerders van de moord. Dat blijkt uit een reconstructie van de moord door Het Parool van de liquidatie op 8 oktober 2016 in Amsterdam-Slotervaart.

Raar

Vrouw en dochter herkenden de rode trui, de lange jas en het petje van verdachte Ulrich B.. Zijn vrouw: ‘Hij is het toch gewoon?’ Zijn dochter: ‘Ik zie hem daar gewoon lopen. Ik vind het raar.’ Ulrich B. heeft volgens Het Parool erkend dat hij in de gestolen auto’s heeft gereden maar hij zegt hij niet te hebben geweten wat er ging gebeuren.

Voorbereid

Uit de reconstructie blijkt dat de groep zich danig had voorbereid, hoewel uiteindelijk de kapitale blunder werd begaan de verkeerde te vermoorden en niet drugshandelaar G.M.. Ze zetten drie gestolen auto’s of auto’s valse kentekens in. Hun communicatie verliep met een gesloten circuit van prepaidtelefoons en ze hadden zich vermomd.

Na de vergismoord was de volgende blunder dat een vluchtauto crashte in Hoofddorp, al op geruime afstand van de plaats delict. Zo konden ze worden gefilmd en bleef er dna achter in de Seat, die eigenlijk in brand had moeten worden gestoken. De derde inzittende van de Seat is een blonde blanke man, hij is niet geïdentificeerd en voortvluchtig. Twee verdachten stuurden volgens de politie de moord vanuit Hoofddorp aan.

Zes verdachten staan komende woensdag terecht. Er zitten er vijf vast, één is op vrije voeten. Hij wordt verdacht van heling van één van de gestolen auto’s.

Zie ook:

Woning verdachte moord dj dichtgetimmerd

‘Wekelijks waarschuwing aan liquidatie-doelwit’ (VIDEO)

Schutter moord Latumahina aangehouden (UPDATE)

Drie daders vergismoord Latumahina in beeld