Twee doden door misdrijf in Groningen

In Groningen zijn vrijdag twee mensen door een misdrijf om het leven gekomen. Een 66-jarige vrouw werd rond het middaguur dood aangetroffen in haar woning aan de Oliemuldersweg. Vrijdagavond werd een 71-jarige man gevonden na een brand. Ook hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een verdachte aangehouden die vermoedelijk betrokken is bij de dood van de 66-jarige vrouw. Het gaat om een 37-jarige man uit diezelfde plaats in het noorden van het land.

De politie vermoedde na de vondst van de dode vrouw al snel dat het ging om een misdrijf. Zondag is er sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer en dat heeft uitgewezen dat de vrouw inderdaad door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uit onderzoek op het stoffelijk overschot van de 71-jarige man, dat vrijdagavond werd aangetroffen in de woning aan Waldeck-Pyrmontstraat in Groningen, is gebleken dat het ook om een misdrijf gaat.

In de maand januari zijn er in Nederland tot nu toe zeker 20 mensen om het leven gebracht. Dat is bijna iedere dag een moord dan wel doodslag.