Vrouw veroordeeld voor moord op Lawalata (UPDATE)

De 41-jarige Sylvana W. moet van de rechtbank in Lelystad dertien jaar de cel in voor de doodslag  op de Amsterdamse Nikki Lawalata (27). De eigenaresse van het Italiaanse restaurant Il Sogno in de Amsterdamse Koningsstraat werd in september 2013 gevonden in een greppel in Lelystad.

Vriend

Ze bleek enige dagen ervoor te zijn gedood in het huis van haar 34-jarige vriend Hani K.. Die was lange tijd verdachte totdat bleek dat dat hij ten tijde van de moord op zijn werk was. Volgens het OM was er geen bewijs dat K. iets met de moord te maken had. De rechtbank gaat ervan uit dat Lawalata uit jaloezie is omgebracht. Ze bleek te zijn doodgeslagen en gewurgd.

Verwurgen

Op grond van al het bewijsmateriaal in het strafdossier concludeert de rechtbank dat het niet anders kan zijn dan dat W. zich op 31 augustus 2013 in de woning van haar ex-vriend in Almere schuldig heeft gemaakt aan de doodslag op het slachtoffer door haar te verwurgen. Vervolgens heeft verdachte het stoffelijk overschot weggevoerd naar de Torenvalkweg in Lelystad en daar neergelegd en achtergelaten.

Jaloezie

Het slachtoffer was de nieuwe vriendin van de ex-vriend van verdachte. Jaloezie lijkt het motief te zijn geweest voor deze brute en gewelddadige daad. Alles wijst erop dat verdachte het niet kon verkroppen dat het slachtoffer de droomvrouw van haar ex-vriend was en verdachte het contact met haar ex-vriend aan het verliezen was.

Vragen

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een schokkend strafbaar feit waarbij Nikki Lawalata het hoogste rechtsgoed, het leven, is ontnomen. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank in het bijzonder rekening gehouden met het feit dat verdachte geen openheid van zaken heeft willen geven en de familie daarmee met veel vragen achterlaat. Daarnaast heeft verdachte volhard in haar beschuldiging tegen haar ex-vriend, waarvoor geen onderbouwing is geleverd.

Sylvana W. was op vrije voeten. Ze werd na het voorlezen van het vonnis afgevoerd door de parketpolitie omdat de rechtbank haar gevangenneming had bevolen.

Alle berichten over de zaak.