Vrouwen op Schiphol hadden anderhalve ton onder kleding verstopt

De FIOD maakte maandagochtend bekend dat op dinsdag 30 november op luchthaven Schiphol twee vrouwen uit Italië zijn aangehouden die een grote hoeveelheid cash onder hun borstkleding hadden verstopt. De vrouwen (van 54 en 55 jaar) worden verdacht van witwassen. Ze bleken ruim 150.000 euro bij zich te dragen. De vrouwen zijn na aanhouding in beperkingen geplaatst zodat ze geen contact met de buitenwereld konden hebben. Vorige week heeft de rechtbank besloten de twee voor 90 dagen gevangen te zetten.

Korset

De vrouwen waren op Schiphol geland na een vlucht uit Rome. Ze wilden, via Peru, doorvliegen naar Colombia. Bij een reguliere passagierscontrole bij de gate, sloegen twee geldhonden van de Douane aan. De vrouwen werden gecontroleerd en waarna het geld ‘onder hun korset’ werd ontdekt.

FIOD

De zaak werd vervolgens door de Douane overgedragen aan de FIOD. De vrouwen konden aan de FIOD de herkomst van het geld niet verklaren en ook niet waarom zij de grote hoeveelheden geld op hun lichamen hadden verstopt, aldus de FIOD.

Het Openbaar Ministerie in Haarlem heeft de zaak in onderzoek.