VS: 2 journalisten doodgeschoten tijdens live (VIDEO)

Woensdagochtend lokale tijd zijn in de Amerikaanse staat Virginia twee televisiejournalisten doodgeschoten. Het gaat om een presentator die op dat moment live op lokatie een interview deed en een cameraman. 

Volgens de politie vond de schietpartij plaats in Moneta op de grens van Bedford County en Franklin County. De politie heeft een massale zoekactie gestart naar de schutter. Scholen in de omgeving zijn afgesloten. De geïnterviewde vrouw raakte levensgevaarlijk gewond aan de rug maar is inmiddels geopereerd en zou buiten levensgevaar zijn.

De schutter heeft geprobeerd zichzelf om het leven te brengen, verkeerde in kritieke toestand in een ziekenhuis en is inmiddels overleden. De schutter is de 41-jarige Vester Lee Flanagan uit Roanoke, alias Bryce Williams. Hij was reporter van het televisiestation en is enkele jaren eerder ontslagen. Hij plaatste tijdens zijn vlucht op Twitter video van de liquidatie van de televisie-journalisten. Twitter heeft die beelden, die hij maakte met een bodycam, verwijderd.