VS looft beloning uit voor informatie over liquidatie officier van justitie

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een beloning uitgeloofd voor de ‘onbekenden’ die verantwoordelijk zijn voor de liquidatie van de Paraguyaanse aanklager Marcelo Pecci Albertini. Pecci werd dit voorjaar tijdens een huwelijksreis in Colombia op een strand voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten door twee mannen die in een bootje waren komen aanvaren.

5 miljoen

Het State Department looft 5 miljoen dollar uit voor informatie die leidt tot de arrestatie en/of veroordeling van ‘de nog onbekende personen die hebben samengespannen of geprobeerd deel te nemen aan de moord op de Paraguayaanse openbare aanklager Marcelo Pecci op 10 mei 2022.’

De aankondiging werd dit weekend gedaan op een persconferentie in het presidentieel paleis in Asunción, Paraguay, door de Amerikaanse ambassadeur en de Paraguayaanse president Mario Abdo Benítez de beloning aankondigden.

Nederlander

Marcelo Pecci werkt als officier van justitie op criminele organisaties die internationale cocaïnehandel bedreven, vooral vanuit Paraguay naar buurlanden Argentinië en Brazilië.

Na onderzoek door de Colombiaanse Nationale Politie (CNP) werden zes mensen geïdentificeerd die de moord zouden hebben uitgevoerd. Er zijn er vijf aangehouden, onder wie een Nederlander. Eén van de zes is voortvluchtig.

De Verenigde Staten zeggen erachter te willen komen wie de opdrachtgever voor de moord was, en hem (of hen) voor de rechter te willen brengen.

Het State Department heeft eerder ruim 155 miljoen dollar aan beloningen uitgekeerd voor informatie die leidde tot aanhoudingen en veroordelingen.

Een man die door de politie in verschillende landen wordt gezien als een van de machtigste criminelen in het zuidelijk deel van Zuid-Amerika is voortvluchtig.

Zie:

Crimineel, voetballer, muziekproducent en gezocht door Interpol