Vuurgevaarlijke voortvluchtige aangehouden

Een speciaal politieteam dat zich bezighoudt met voortvluchtigen (FASTNL) heeft vrijdag in Etten Leur de ontsnapte Elias A. aangehouden. De 24-jarige man zat in de voorlopige hechtenis toen hij op 18 januari wist te ontsnappen aan zijn bewakers.

Ziekenhuis

Elias A was onder meer verdacht van gijzeling, diefstal met geweld en twee maal poging tot doodslag, gepleegd met een vuurwapen in Rotterdam. Hij bracht op 18 januari een begeleid bezoek aan een ziekenhuis aan de Kleiweg in Rotterdam. Rond 13.30 wist hij van zijn begeleiders te ontsnappen. Na zijn ontsnapping werd een grote zoekactie werd gestart, onder meer met een politiehelikopter ingezet.  Op basis van tips zijn toen vergeefs op verschillende plekken in Rotterdam en omgeving invallen gedaan.

Tips

In Opsporing Verzocht werd aandacht geschonken aan deze zaak en de man werd op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Enkele tientallen tips kwamen binnen naar aanleiding van de publiciteit maar de verblijfplaats kon niet worden achterhaald. In samenwerking met de politie Rotterdam heeft het team FastNL met intensief recherchewerk zijn mogelijke schuilplaats in Etten Leur achterhaald. Omdat hij vuurwapengevaarlijk is werd hij door het arrestatieteam aangehouden.