Schoten bij achtervolging A2 UPDATE

De politie in Utrecht heeft maandag vier personen aangehouden na een massale klopjacht met verschillende politiewagens en een helikopter. Hierbij zijn ook schoten gelost, liet een woordvoerster weten. RTV Utrecht meldt dat de mannen door een getuige werden opgemerkt. De verdachten vielen op omdat ze met bivakmutsen in een Audi rondreden. De verdachten rden rond met een flinke hoeveelheid hasj in de auto, zegt de politie Amsterdam.

Op de A2 zette de politie de achtervolging in. Bij Vredenburg Leidsche Rijn raakte de auto van de weg waarna de politie de vier kon arresteren. Een kogel ging door de schoen van een verdachte, maar hij raakte niet gewond. Tijdens de achtervolging werden pakketjes uit de auto gegooid, die er niet uitzien  alsof ze koffie of chocola bevatten. Check zelf de beelden.

De gebeurtenissen begonnen toen op de Cruquiusweg in Amsterdam Zeeburg een voorbijganger vier mannen zag die met bivakmutsen op dozen in een personenauto aan het laden waren. De getuige belde de politie die er onmiddellijk op af ging. De getuige had een gedeeltelijk kenteken doorgegeven. Daardoor signaleerden politiemensen van het KLPD de bewuste auto op de rijksweg A2 richting Utrecht.

Bureau Districtsrecherche Amsterdam-Noord heeft de zaak in onderzoek.