Verkeerscontrole: vuurwapens en kogelwerend vest

Op het Zuidplein in Rotterdam-Zuid heeft de politie donderdagavond na een verkeerscontrole vijf mannen aangehouden. Er zijn twee vuurwapens, een kogelwerend vest en harddrugs gevonden. Eén van de vijf aangehouden mannen bleek nog een straf uit te moeten zitten én hij is ook verdachte van een mishandeling eerder die dag.

Fouillering

Op de Strevelsweg zagen agenten een auto met drie inzittenden rijden, waarvan de bestuurder bij de politie bekend staat als vuurwapengevaarlijk. Ze besloten de auto te volgen en op het Zuidplein volgde een stopteken. Tijdens de fouillering bleek één van hen een kogelwerend vest te dragen. Dat was reden om de auto te doorzoeken. Zo werden twee vuurwapens gevonden. Twee Rotterdammers van 34 en 37 jaar en een 19-jarige Spijkenisser werden aangehouden.

Gebruikshoeveelheden

In de woning van één van de verdachten stuitten de agenten op twee andere Rotterdammers van 28 en 45 jaar en troffen ze diverse gebruikshoeveelheden van vermoedelijk harddrugs aan. De drugs zijn in beslag genomen en ook deze verdachten zijn ingerekend voor verhoor.

De 28-jarige Rotterdammer bleek nog 31 dagen te moeten zitten, en ook wordt hij in verband gebracht met een mishandeling van een vrouw eerder die donderdag in een woning aan de Bermdijk. De 34-jarige Rotterdamse raakte daarbij gewond en werd voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.