Vuurwapens gevonden bij MC in Rotterdam

De politie heeft vrijdagavond een doorzoeking gedaan in een Rotterdams café aan de Oude Watering in Rotterdam-Zuid en daar drugs en vuurwapens gevonden. Volgens de politie kwam de inval na een tip dat leden van motorclub Kings Syndicate daar bijeen kwamen en vuurwapens hadden.

Beverwaard

Toen een arrestatieteam om 20.45 binnenkwam waren er zo’n 50 personen aanwezig in het café in de wijk Beverwaard. De politie heeft allen gefouilleerd. Er bleken vier vuurwapens, een stroomstootwapen, enkele messen en een boksbeugel in het pand te zijn. Ook waren er gebruikershoeveelheden drugs.

Kings Syndicate

Zeven mannen, die bij de politie bekend zijn als leden van motorclub Kings Syndicate, zijn hiervoor aangehouden. Politie en Openbaar Ministerie zeggen zetten het onderzoek voort te zetten.

De NOS meldt dat Kings Syndicate een nieuwe MC is. Te oordelen naar de 1% badge die de leden dragen is de club in de ogen van politie en Openbaar Ministerie een outlaw motorcycle gang, wat betekent dat er voortdurend invallen en controles te verwachten zijn.

Ter Hennepe

De NOS schrijft ook dat Bas ter Hennepe een lid van Kings Syndicate is. Hij was tot 2016 een van de voormannen van No Surrender en was president van het Rotterdamse chapter van de club. Er waren geruchten dat Ter Hennepe en anderen zich zouden willen afsplitsen van No Surrender waarna hij met de dood werd bedreigd.

Ter Hennepe is veroordeeld voor wapenbezit nadat er invallen waren in Vlaardingen, onder meer in zijn woning.