Vuurwapens voor vrouwen

Het is de snelstgroeiende markt voor vuurwapens in de VS: vrouwen. Volgens persbureau Reuters komt dat omdat vrouwen zich in toenemende mate onveilig voelen. In de slipstream stijgen ook de verkopen van de zogenaamde vuurwapen accessoires. Over braholsters, pistol packing purses en kogelkettingen. 

Volgens Carrie Lightfoot van de website The Well Armed Woman was het credo van de wapenindustrie lange tijd pink it and shrink it (maak het roze en klein) als het om vrouwen ging.  “Maar dat is achterhaald” zegt ze tegen Reuters. “Vrouwen hebben vooral specifieke wensen als het om het opbergen van het vuurwapen gaat. Mannen in de VS hebben er geen moeite mee om een pistool zichtbaar op hun heup te dragen. Voor vrouwen is dat anders.”

BH-holster

Verschillende bedrijven hebben daarom speciale holsters voor vrouwen ontwikkeld, zoals de bh-holster, de buikband-holster of de enkel-holster. Ook zijn er handtassen met speciale vakken voor wapens beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

Websites als de eerder genoemde Well Armed Woman en Gun Goddess profiteren van de toenemende belangstelling van vrouwen voor vuurwapens. Ze bieden niet alleen instructie-video’s aan, maar ook tal van accessoires, zoals oorbellen met kogels, armbanden (40 caliber bullet bracelet – zie foto links) en  kogelkettingen (AK47 gift set).