Vuurwerk moet beschieting pand Aalsmeer verdoezelen

De politie onderzoekt de beschieting van een pand aan de Witteweg in Aalsmeer vrijdagnacht. Daar staken twee verdachten rond 03.30 siervuurwerk af, waarna één van de twee het pand beschoten, vermoedelijk om het geluid van de beschieting te verbloemen. Niemand raakte gewond.

De schoten werden afgevuurd op het pand van Tentacle Studio, een internationaal en van origine Engels bedrijf dat extravagante kostuums en maskers maakt voor o.a. de tv-, musical- en theaterwereld. Enkele kogels veroorzaakten gaten in de muur, ook raakte een raam verbrijzeld.

De twee verdachten zijn gevlucht op een scooter. Vlak na de melding kwam de politie ter plaatse en was er een korte achtervolging op de Zwarteweg, maar de verdachten konden niet achterhaald worden. Het incident staat op een beveiligingscamera.

De twee Engelse eigenaren (die al ruim 20 jaar in het vak zitten) zeggen tegen Aalsmeer Vandaag geen idee te hebben uit welke hoek de beschieting komt. Ze zeggen met niemand problemen te hebben. In de wereld van de kostuums is de concurrentie met name de laatste jaren groot.

Op RTV Amstelveen zijn bewakingsbeelden van de beschieting te zien.