Vuurwerkbom bij politie naar binnen gegooid

UPDATE: De politie in Brabant heeft vier jongens van 17 en 18 jaar aangehouden.

Bij een politiepost in Hilvarenbeek is vrijdagnacht een vuurwerkbom door de brievenbus naar binnen gegooid, waardoor de post zwaarbeschadigd raakte. Een stuk rondvliegend steen is door de ruit van een huis aan de overkant van de weg geslingerd. Er was niemand in de post aanwezig op het moment van de ontploffing.

Ook het klepje van de brievenbus heeft een gat in een raam geslagen van een huis van een buurtbewoner, die op ongeveer twintig meter van de politiepost woont. De ontploffing vond rond middernacht plaats.

Agenten die op de melding afkwamen, zagen veel rook uit het bureau aan de Schuttersweg komen. Toen de rook was opgetrokken, bleek dat rondvliegend puin het interieur, het plafond en de muren flink hebben beschadigd.

De recherche is een onderzoek gestart. Politiewoordvoerder Desirée Brabers zegt tegen Omroep Brabant dat het waarschijnlijk om een vuurwerkbom gaat. Volgens Brabers waren er voor de ontploffing al meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen. Vandaag wordt een buurtonderzoek gehouden, in de hoop dat iemand iets heeft gezien.