VW-busje vlakbij huis HA-voorman

Het VW Transporterbusje, dat de moordenaars van Stanley Hillis volgens de politie hebben gebruikt, stond vorig jaar geparkeerd vlak in de buurt van het huis van Hell’s Angels president Daniël Uneputty. Dat schrijft Vrij Nederland. Op 5 september 2010 filmde ‘een camera’, mogelijk een observatiecamera van de politie of inlichtingendienst, het bewuste busje in de Abraham de Haanstraat in Amsterdam-Noord. Vrij Nederland stelt ook de vraag waaróm de politie zo zeker weet (‘vrijwel zeker’) dat het om de VW transporter TDI gaat die bij de liquidatie van Stanley Hillis is gebruikt.

‘Omdat het bewuste busje een speciale Volkswagen T-Edition is, met een typische grill, sidebars en velgen, komen we tot de conclusie dat het vrijwel zeker hetzelfde voertuig is’, zegt woordvoerder Nabil Ou-Aissa tegen Vrij Nederland. Of de beelden in 2010 door een opsporingsinstantie zijn gemaakt, wil hij niet zeggen ‘in het belang van het onderzoek’. Wel is er volgens Ou-Aissa ‘gedegen buurtonderzoek’ gedaan in de Abraham de Haanstraat waar het busje werd gefilmd.

Vrij Nederland vroeg aan de advocaat van Uneputty of de politie bij het buurtonderzoek ook heeft geïnformeerd bij Uneputty. Maar dat was niet het geval.

‘Mijn cliënt weet niets van een busje. De politie is niet bij hem aan de deur geweest. Dat is vreemd. Je zou dat toch uiterst onzorgvuldig kunnen noemen’, zegt advocaat Huib Struycken. ‘Meneer Uneputty vindt het overigens vervelend als hij op welke manier dan ook in verband wordt gebracht met de moord op meneer Hillis. Hij kent Hillis niet persoonlijk en heeft alleen maar over zijn liquidatie gelezen in de krant.’

Zie Vrij Nederland

Zie ook:

Filmde observatiecamera busje Hillis-moord? 

Busje Hillis-moord al eerder gefilmd 

Politie-heli filmde moord op Hillis