Waar is de vierde man?

Waar is Ab? Nieuwe Revu haalt de drievoudige moord in Purmerland uit de kast. Op een verlaten parkeerterreintje zijn op 20 december vorig jaar twee mannen doodgeschoten. Op korte afstand ligt een derde man in het kanaal, ook doodgeschoten. Revu sprak met de vriendin van slachtoffer Arjen Kools. 

(Beeld RTV Noord-Holland)

Kools werkte vroeger als chauffeur voor “Dikke” Charles Geerts, maar kluste nu wat in de handel in stekjes voor wietplanten. Zijn vriend, tandtechnicus Maurice Bouhuys deed daar waarschijnlijk aan mee, net als het derde slachtoffer die in het kanaal werd gevonden, Mohammed. Het was een vast driemanschap.

Opvallend aan de schietpartij was dat er een groot aantal kogels is gebruikt. Revu vermeldt niet uit welk type wapen.

De vriendin van Kools zegt dat vlak na de moord op haar vriend plaatsgenoot Ab zich bij haar aan de deur meldde met een onduidelijk verhaal. Hij is nerveus en ontzettend bang maar vertelt niet waarom. Volgens Revu gaat het verhaal dat Ab een conflict met Mohammed zou hebben gehad. 

Ab lijkt na die ontmoeting aan de deur van de aardbodem verdwenen te zijn, schrijft Nieuwe Revu.

De vriendin van Kools ontdekte overigens kort na de moord dat de bouten van de wielen van haar auto waren losgedraaid, hetgeen haar de stuipen op het lijf joeg. 

Zie:

Dode Landsmeer link met Purmerland 

Identiteit doden Purmerland bekend