Nieuw onderzoek in moordzaak (UPDATE)

De rechtbank in Groningen doet donderdag geen uitspraak in de zaak tegen Maikel S. (40), die ervan wordt verdacht twee mensen te hebben vermoord. Dat stond wel op de agenda, maar de rechtbank heeft aangekondigd donderdagmiddag met een tussenvonnis te komen. De rechtbank wil de geestelijke gesteldheid van S. laten onderzoeken.

Dat meldt Dagblad van het Noorden. S. weigerde mee te werken aan een dergelijk onderzoek, maar kwam daar in de loop van de rechtszaak op terug. De rechtbank wil dat onderzoek nu daarom alsnog laten doen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een psychiater en een psycholoog. De uitkomst zal mee worden genomen door de rechtbank in het oordeel. Dat zal nog even maanden op zich laten wachten.

Partij gestolen wiet

De zaak draait om de moord op de 66-jarige Gudrun Küster en Trevor Griffiths (71), die op 18 januari 2013 om het leven werden gebracht. S. zegt dat niet hij, maar ene Mo en ene Kees uit Amsterdam de moorden hebben gepleegd. De aanleiding daarvoor zou een gestolen partij wiet zijn.

S. zou die partij eerder ook hebben gestolen, samen Muljaim Nadzak. Die laatste werd vorige maand doodgeschoten in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe.

Het OM zei tijdens de zaak dat er niet genoeg capaciteit is om die verklaring na te trekken.