Waarschuwingsschot bij aanhouding drugsverdachten

Tijdens een actie heeft de politie in Den Haag vrijdagavond negen mensen aangehouden. De verdachten zijn Hagenaars in de leeftijd van 23 tot 42 jaar, die worden verdacht van drugshandel. Bij de aanhouding van één van de verdachten werd op het Veluweplein een waarschuwingsschot gelost.

Loods

Bij politieteams De Heemstraat, Zuiderpark en Loosduinen kwamen de afgelopen tijd meerdere anonieme meldingen binnen dat de twee hoofdverdachten (van 37 en 38 jaar) zich bezig zouden houden met drugshandel. Tijdens de actie werden in totaal negen verdachten aangehouden.

Op verschillende locaties in Den Haag en Rijswijk zijn zoekingen gedaan in woningen en ook in een loods aan de Zilverstraat. Eén van de hoofdverdachten bleek ruim een kilo (vermoedelijk) cocaïne bij zich te hebben op het moment dat hij werd aangehouden, in één van de woningen werd ruime een halve ton aan cashgeld gevonden.

6 kilo cocaïne

In de loods aan de Zilverstraat vonden agenten bijna 6 kilo vermoedelijke cocaïne en verschillende attributen die gebruikt worden voor het produceren, verwerken en bewerken van synthetische drugs. Daarop werden de vijf aanwezigen aangehouden en besloot de gemeente tot een bestuurlijke “spoedsluiting” van het pand.