Gewonde agent en schot bij aanhouding inbrekers

Een agent is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanhouding van twee inbrekers in Tilburg. De inbrekers vielen de politie aan met onder meer een mes, waardoor een agent gewond raakte aan het gezicht. De daders gingen er vandoor in een auto, maar konden later alsnog worden opgepakt.

De agenten, die in burger waren, hadden even daarvoor de twee mannen zien weglopen met een tv. Bij de vechtpartij die daarop ontstond, heeft de politie een waarschuwingsschot afgevuurd. De daders wisten daarop alsnog te ontkomen. Niet veel later werd de vluchtauto van de mannen gezien, waarna de politie de twee alsnog kon oppakken.

De politie vond niet ver van de vechtpartij het mes waarmee de agent was gestoken. Ook werd daar een bijl gevonden. De gewonde agent is naar het ziekenhuis gebracht.

Veel inbrekers met kerst

De kerstdagen zijn traditioneel drukke dagen voor inbrekers, omdat veel mensen van huis zijn. De politie deed dan ook meerdere aanhoudingen. Zo werden in Krommenie drie mannen betrapt. Eén van hen had zich in een kast verstopt toen de agenten de woning in gingen na een melding van buurtbewoners.

In Groningen betrapten agenten een man die probeerde een woonark binnen te komen. In Roosendaal werden twee inbrekers aangehouden die zich ook flink verzetten. Daarbij werd onder meer een agent in zijn gezicht geschopt.