Waarschuwingsschot bij aanhouding

De Amsterdamse politie heeft vannacht bij de aanhouding van twee verdachten een waarschuwingsschot gelost. De twee stonden gesignaleerd omdat ze een vrachtwagenchauffeur met een wapen hadden bedreigd. Video na de break.

Ze reden in een grijze Golf door de stad toen op de politie rond 02:00 uur een melding binnen van een aanrijding op de Thorbeckeweg tussen een vrachtwagen en een personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek die aanrijding te zijn ontstaan omdat een vrachtwagenchauffeur even daarvoor een man op zich af had zien komen, die hem bedreigde met een vuurwapen.

Waarschuwingsschot

Deze man was vervolgens ingestapt in een VW Golf en naar de A10 zijn gereden richting Amsterdam. Door de politie werd uitgekeken naar de auto en enige tijd later zag een surveillance hem rijden op de Piet Heinkade. De auto werd gestopt en aan de twee inzittenden werd met getrokken wapens bevolen om uit de auto te komen. De bestuurder deed dat, maar de bijrijder bleef zitten, waarna het waarschuwingsschot werd gelost.

Verzet

De bijrijder bleef ook bij zijn aanhouding verzet bieden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een van de verdachten is een 20-jarige man uit Wormerveer. Wie andere is, is nog niet duidelijk.